Thaise Massage

Thaise Massage

De traditionele Thaise massage is een combinatie van diverse bewegingen en technieken als reflexologie en acupressuur en is gebaseerd op de theorie dat er energiebanen door het lichaam lopen. Voor een goede gezondheid is het belangrijk dat energie vrij door deze banen kan stromen.
Bij de Thaise massage worden spieren gerekt waardoor de vitaliteit wordt verhoogd en de energiebanen worden vrij gemaakt. Veel strekbewegingen van een Thaise massage lijken op yogaposities, om die reden wordt de Thaise massage ook wel de Thaise yogamassage genoemd.

Wanneer Thaise massage

De Thaise massage wordt toegepast om volledig tot ontspanning te komen en het energieniveau te verhogen, daarnaast vinden veel mensen baat bij een Thaise massage wanneer er sprake is van lichamelijke klachten. Denk hierbij aan  hoofdpijn, rugpijn maar ook pijn in de nek, schouders of andere vormen van spierpijn.

Ook bij complexe aandoeningen zoals bijvoorbeeld chronische vermoeidheid of bij fibromyalgie kan een Thaise massage uitkomst bieden.
Omdat de Thaise massage de flexibiliteit maar ook de soepelheid van het lichaam verbetert is de behandeling ook bijzonder geschikt voor sporters.
De massage verbetert de spierelasticiteit waardoor de spierspanning vermindert, dit heeft een positieve invloed op de bloedsomloop. Ook wordt de ademhaling dieper.
Na een Thaise massage voel je je heerlijk ontspannen. Kom langs en ervaar zelf hoe de stress uit je lichaam verdwijnt.

Doel Thaise massage

Het doel van de Thaise massage is om de balans in het lichaam te herstellen door het vrij maken van de energiebanen. Tijdens de massage wordt volgens een vast concept gezocht naar de juiste balans. De massage begint bij de voeten en van daaruit worden de energiebanen gestimuleerd. Elke baan in het lichaam is (net zoals bij Japanse en Chinese massage) te volgen via drukpunten. Vervolgens worden de drukpunten vrij gemaakt door spieren uit te rekken en druk op de bepaalde punten in je lichaam uit te oefenen, dit gebeurt met handen, voeten en ellebogen. Het is vergelijkbaar met acupunctuur alleen worden er geen naalden gebruikt.

Oorsprong Thaise massage

De Thaise massage is een van ’s werelds oudste massages en heeft van oorsprong een heilige status omdat deze vroeger door Boeddhistische monniken in tempels gegeven werd.

Tegenwoordig is de Thaise massage geïntegreerd in de Thaise cultuur, je kunt een massage krijgen in een massagesalon, in het ziekenhuis of een hotel maar ook op het strand.
De Thaise massage is zeer dynamisch en er wordt geen gebruik gemaakt van olie. In Thailand wordt deze massage veel toegepast om jong en fit te blijven.

Belangrijk: Traditionele Thaise massage is niet geschikt voor mensen met hartklachten, bij fracturen van botten of gewrichten, koorts of bij ontstoken spieren, besmettelijke huidziekten of tijdens de zwangerschap.  Een massage kan positief ondersteunen bij diverse medische behandelingen maar is niet bedoeld in plaats van behandeling door een huisarts of specialist. Verstrekte informatie over massages is geen medisch advies, ook worden geen diagnoses gesteld of ziektes behandeld. Bij medische vragen wordt geadviseerd om uw huisarts te raadplegen!

 

Tarieven

Traditionele Thaise Massage 60 Min. € 50,-
90 Min. € 75,-
120 Min. € 95,-
Korte Thaise Massage (bijv. nek, schouders, rug) 30 Min. € 30,-